Συνταγή

Πανακότα με γλυκό κουταλιού κεράσι

Από την Άντα Μαύρη 12 Ιανουαρίου 2012
Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Πανακότα με γλυκό κουταλιού κεράσι

Υλικά για 6 άτομα:

  • 600 gr κρέμα γάλακτος (πλήρης σε λιπαρά)
  • 90 gr ζάχαρη
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 4 φύλλα ζελατίνας (20 gr)
  • 1 ξυλάκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος
  • 6 μερίδες γλυκό κεράσι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις το μείγμα αρχίζει να φουσκώνει, το παίρνετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη βανίλια και το φιλτράρετε, περνώντας το από ένα λεπτό σουρωτήρι.

Μετά προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχετε πρώτα μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύετε σταδιακά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα ή σε 6 ατομικά φορμάκια. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο και τα αφήνετε για 5 - 6 ώρες, για να σφίξει καλά η κρέμα.

Σερβίρετε την πανακότα, αφού τη γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού κεράσι.

Tips:

Αν θέλετε να ξεφορμάρετε την πανακότα, βουτάτε τη φόρμα ή τα φορμάκια μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα.

Αντί για γλυκό κεράσι μπορείτε να γαρνίρετε την πανακότα με γλυκό κουταλιού βύσσινο.

Έρευνα αγοράς

Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις σε αυτή την κατηγορία.