Συνταγή

Κατσικάκι μπούτι ψητό με δενδρολίβανο και πατάτες χωριάτικες

Από την Άντα Μαύρη 28 Απριλίου 2010
Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Κατσικάκι μπούτι ψητό με δενδρολίβανο και πατάτες χωριάτικες

Υλικά για 5 μερίδες:

  • 1,5 kg μπούτι κατσικάκι φρέσκο
  • 1 gr αλάτι
  • 1 gr πιπέρι
  • 2 κλαράκια δενδρολίβανο
  • Πατάτες μικρές με τη φλούδα, βρασμένες και κομμένες στα 4
  • 5 ντοματίνια
  • 30 gr ελαιόλαδο
  • 2 φέτες φινόκιο

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το μπουτάκι από κατσικάκι με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και δενδρολίβανο. Γυρίζουμε το μπουτάκι μέσα στη μαρινάδα για να καλυφθεί καλά από κάθε πλευρά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, έτσι ώστε να μαριναριστεί καλά το κρέας. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 ½ ώρα.

Παράλληλα ψήνουμε με δενδρολίβανο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι τις βρασμένες και κομμένες πατάτες, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Κόβουμε το κατσικάκι και το σερβίρουμε με κλωνάρια δενδρολίβανου, ντοματίνια, φινόκιο και τις ψημένες πατάτες.

Έρευνα αγοράς

Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις σε αυτή την κατηγορία.