'Έρευνα αγοράς

Επιχείρηση: Θεραπευτικό εργαστήρι

Δείτε άλλη επιχείρηση >
 • Επωνυμία: Θεραπευτικό εργαστήρι
 • Τηλέφωνο: 210 9220644, 213 0081288, 6944427460, 6972016426
 • Fax: 213 0081288
 • Υπεύθυνος: Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου
 • Email: athantrian@gmail.com
 • Site: http://
Δείτε το Google χάρτη > GoogleMap
 • Διεύθυνση: Ροβέρτου Γκάλλι 12
 • Περιοχή: Μακρυγιάννη (στάση Μetro Ακρόπολης)
 • Νομός: Αττικής
 • Τ.Κ.: 11742

Photogallery

Φώτο από την συλλογή Θεραπευτικό εργαστήρι Φώτο από την συλλογή Θεραπευτικό εργαστήρι Φώτο από την συλλογή Θεραπευτικό εργαστήρι Φώτο από την συλλογή Θεραπευτικό εργαστήρι Φώτο από την συλλογή Θεραπευτικό εργαστήρι

Προσφορές επιχείρησης

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές προς το παρόν.

Παρουσίαση

Σε μια εποχή όπου όλοι βιώνουμε μεγάλες αλλαγές και αβεβαιότητα για το μέλλον μας, μπορεί να φαντάζει ίσως πολυτέλεια να ασχολούμαστε με την εκπαίδευσή μας ως γονείς ή την προσωπική μας ανάπτυξη. Ωστόσο, σε αυτήν ακριβώς την εποχή, πιστεύουμε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε να διαχειριζόμαστε τις κάθε είδους κρίσεις που προκύπτουν στην οικογένεια.

Σε αυτήν ακριβώς την εποχή πρέπει να μάθουμε να ακούμε και να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά, να επιλύουμε τις συγκρούσεις, να μειώνουμε το άγχος, να ξανα-ανακαλύψουμε τις πηγές της χαράς και της δύναμης, να χτίσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών και να ενισχύσουμε τη δική μας, να θέτουμε όρια και προτεραιότητες και βέβαια να θυμηθούμε ή να δημιουργήσουμε τρόπους ώστε να ζούμε μια ζωή με πληρότητα.

Με παραδείγματα, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση, παιγνίδια ρόλων θα βρούμε τις λύσεις και απαντήσεις, που ταιριάζουν στον ιδιαίτερο τρόπο που βιώνει ο καθένας την εμπειρία του ως γονιός.

Συντονίστριες:
Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Δήμητρα Ξενάκη, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή σύμβουλος

Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίων: Ροβέρτου Γκάλλι 12, Μακρυγιάννη, (Μετρό Ακρόπολη)
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: 213 00.81.288, 210 92.20.644, 6972 016.426.
Ε-mails: athantrian@gmail.com, dimxenaki@gmail.com, http://therapeutikoergastiri.wordpress.com

Λίγα λόγια για το Θεραπευτικό Εργαστήρι
Η επιστημονική αυτή ομάδα δουλεύει με ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες, ομάδες, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα παρέχοντας:

 • Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική
 • Ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία
 • Θεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριών
 • Οικογενειακή θεραπεία
 • Συμβουλευτική γονέων
 • Βιωματικά σεμινάρια
 • Ανοιχτές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις

Όλοι γεννιόμαστε με τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε και να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε, όμως, πολύ συχνά πρώιμες εμπειρίες στην οικογένεια ή στο κοινωνικό μας περιβάλλον, συναισθηματικές εμπλοκές, η ανάγκη να προσαρμοσθούμε στις κοινωνικές νόρμες, οι ρόλοι που καλούμαστε να παίξουμε, οι γρήγορες αλλαγές στις κοινωνίες που ζούμε, αλλά και οι συγκεκριμένοι δρόμοι σκέψης που έχουμε μάθει να ακολουθούμε, μας οδηγούν στην απομάκρυνση από τον πραγματικό εαυτό μας.

Αυτή η απομάκρυνση μπορεί να πάρει διαφορετικές μορφές και έτσι να εμφανισθεί ως δυσκολία στις σχέσεις μας με τους άλλους, ως άγχος, στρες, πανικός, κατάθλιψη, φοβίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία ή ψυχοσωματικά προβλήματα ή να εκδηλωθεί ως αδυναμία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να βιώσουμε μία ζωή με νόημα.

Με την ψυχοθεραπεία μέσα σ’ ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αποδοχής και ασφάλειας, επιχειρούμε να γνωρίσουμε, να θυμηθούμε, να έρθουμε πιο κοντά και να αποδεχθούμε τον αυθεντικό εαυτό μας, απελευθερώνοντας έτσι τη δημιουργικότητα που είναι εγγενής σε κάθε άνθρωπο, ώστε να βιώνουμε μια πιο γεμάτη ζωή.

Θεωρητική και τεχνική βάση της δουλειάς του Θεραπευτικού Εργαστηρίου αποτελεί η συστημική - οικογενειακή θεραπεία, αλλά καθώς η ανθρώπινη εμπειρία είναι σαφώς ευρύτερη από οποιαδήποτε θεραπευτική προσέγγιση, χρησιμοποιούν επίσης τεχνικές και έννοιες από άλλες προσεγγίσεις, όταν θεωρούν ότι είναι πιο αποτελεσματικές τη συγκεκριμένη στιγμή για το συγκεκριμένο άτομο ή άτομα με τα οποία δουλεύουν.

Πιστεύουν βαθιά, ότι οι άνθρωποι είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας και όχι αποκομμένοι, ότι αναζητάμε συνομιλητές και συνοδοιπόρους στο δρόμο μας και ότι διαμορφώνουμε και κατασκευάζουμε από κοινού την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Έτσι, η δουλειά τους με τους ανθρώπους πλαταίνει και ανοίγει τους ορίζοντες και της δικής τους ζωής και θέασης του κόσμου.