'Έρευνα αγοράς

Επιχείρηση: Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας)

Δείτε άλλη επιχείρηση >
  • Επωνυμία: Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας)
  • Τηλέφωνο: 210 8983133, 6940628761
  • Fax:
  • Υπεύθυνος: Κερασούλα Τζαβαλιά
  • Email: proagontas@yahoo.gr
  • Site: http://www.proagontas.gr
Δείτε το Google χάρτη > GoogleMap
  • Διεύθυνση: Λ. Βουλιαγμένης 181
  • Περιοχή: Γλυφάδα
  • Νομός: Αττικής
  • Τ.Κ.: 16674

Photogallery

Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας) Φώτο από την συλλογή Προάγοντας (Κέντρο παιδιού & οικογένειας)

Προσφορές επιχείρησης

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες προσφορές προς το παρόν.

Παρουσίαση

Το κέντρο παιδιού & οικογένειας Προάγοντας προσφέρει υπηρεσίες με έμφαση στις ψυχοκοινωνικές πλευρές της οικογένειας προάγοντας την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.

Μια διεπιστημονική ομάδα από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες (λογοθεραπευτές, αναπτυξιακούς εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, παιδοψυχίατρο, θεραπευτές ζευγαριού και οικογένειας και συνεργασία με παιδιάτρους, αναπτυξιολόγο, παιδονευρολόγο, ενδοκρινολόγο) έχει στόχο να προάγει τη δυναμική της οικογένειας μέσα από μία ολιστική προσέγγιση.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο αφορούν:

Λογοθεραπεία
Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ειδικεύεται στις διαταραχές του λόγου, της ομιλίας και της φωνής τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο επίπεδο της διάγνωσης και της θεραπείας.
Όπως είναι γνωστό ο λόγος αποτελεί το θεμέλιο της γλωσσικής και μη γλωσσικής επικοινωνίας του παιδιού, τόσο με την οικογένεια του όσο και με το σχολείο του, τους φίλους του, γενικότερα την κοινωνία. Επίσης ο λόγος είναι καθοριστικός παράγοντας στη γνωστική, ψυχοκοινωνική και στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Εργοθεραπεία
Η εργοθεραπεία είναι η εφαρμοσμένη επιστήμη και το επάγγελμα υγείας που παρέχει εξειδικευμένη θεραπευτική αγωγή, για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν, να επανακτήσουν και να διατηρήσουν ικανότητες απαραίτητες για να συμμετάσχουν σε όλες τις εκφράσεις της ζωής τους.
Οι εργοθεραπευτές πετυχαίνουν μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές να βοηθήσουν τα παιδιά να πραγματοποιούν δραστηριότητες, οι οποίες ενισχύουν την ικανότητά τους τόσο στην καθημερινή τους ζωή όσο και στο περιβάλλον τους.

Ειδική Αγωγή
Αντιμετώπηση μεθησιακών δυσκολιών, δυσλεξία, ενισχυτική μάθηση.  

Τέστ WISC, TAT
Τα προβλητικά τεστ δίνουν στοιχεία για την προσωπικότητα και για τυχόν ψυχοπαθολογία του εξεταζόμενου ατόμου. “Η προσωπικότητα είναι μια σύνθεση νοητικών ικανοτήτων, ενδιαφερόντων, στάσεων, ιδιοσυγκρασίας και άλλων ατομικών διαφορών στη σκέψη, στο συναίσθημα και στη συμπεριφορά”. Είναι χρήσιμα στη διάγνωση και οριοθετούν το είδος της θεραπευτικής προσέγγισης που θα χρησιμοποιήσει ένας ψυχολόγος.

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποσκοπεί στη διερεύνηση της αυτοεκτίμησης, της προσωπικότητας, των δυνατοτήτων και των ενδιαφερόντων του κάθε ατόμου προκειμένου να το καταστήσει ικανό να τα αξιοποιήσει μέσα σε ένα δεδομένο κοινωνικό περιβάλλον. Στόχος είναι, μετά την αξιολόγηση του δυναμικού του ατόμου, η επισήμανση των προδιαγραφών των διαθέσιμων επαγγελμάτων ώστε να οδηγηθεί το άτομο στην καλύτερη δυνατή επιλογή επαγγέλματος.

Ψυχοθεραπεία
Η ψυχοθεραπεία είναι η σχέση ανάμεσα σε ένα άτομο και έναν ειδικό, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να βοηθά τους ανθρώπους να καταλαβαίνουν τα αισθήματά τους και να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους.
Ο ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές, οι οποίες θεμελιώνονται σε επιστημονικές θεωρίες και αποσκοπούν στη θεραπεία ψυχοπαθολογικών συμπτωμάτων, τη βελτίωση ψυχολογικών δεξιοτήτων, αλλά και γενικότερα στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία.

Ψυχολογική Υποστήριξη & συβουλευτική γονέων

Παιγνιδιοθεραπεία

Θεραπεία ζευγαριού
Στη θεραπεία ζευγαριού οι θεραπευτές καλούνται να διερευνήσουν κάμποσες πλευρές της σχέσης του ζεύγους, το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους, ποια η ποιότητα της επικοινωνίας τους, ποιοι οι κανόνες τους, ποιες οι προσδοκίες τους, ποιος ο ρόλος του καθενός στο ζευγάρι και στην οικογένεια, πως διαχειρίζονται οι κρίσεις.
Όπως γίνεται κατανοητό, στόχος της θεραπείας ζευγαριού είναι ο κάθε σύντροφος να συγκροτήσει το δικό του χάρτη πραγματικότητας και να βρεθούνε πιο λειτουργικοί και αρμονικοί τρόποι συμβίωσης.
Η θεραπεία ζεύγους, λοιπόν, δημιουργεί τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες και προυποθέσεις, ώστε να επαναδομηθεί η σχέση, να δυναμώσει ξανά το "οικοδόμημα" με νέα θεμέλια, σε ένα θεραπευτικό πλαίσιο που εγγυάται σεβασμό, ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο ζευγάρι.

Θεραπεία οικογένειας
Η θεραπεία οικογένειας απευθύνεται σε εκείνες τις οικογένειες που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, τα συναισθήματά τους, καθώς και σε εκείνες τις οικογένειες που για κάποιο προφανή ή μη προφανή λόγο τα μέλη της (οι γονείς) αισθάνονται ότι χρειάζονται περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη αξία για τους ίδιους ή και για τα παιδιά τους, περισσότερο αγάπη, περισσότερο γαλήνη.

Διοργανώνονται, επίσης, ομάδες παιδιών προσχολικής & σχολικής ηλικίας, ομάδες εφήβων και σεμινάρια - ομάδες μητέρων.

Στόχος του κέντρου είναι η παροχή ενός πλαισίου ποιότητας και φροντίδας σε παιδιά με δυσκολίες συμπεριφοράς, δυσκολία κοινωνικοποίησης, υπερκινητικότητας και διάσπασης προσοχής, αναπτυξιακές (Αυτισμός - Αsperger) και νευρολογικές διαταραχές, συναισθηματικές δυσκολίες, διαταραχές διατροφής. Επίσης, γνωρίζοντας ότι ένα παιδί γεννιέται και αναπτύσσεται μέσα στην οικογένεια τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, το κέντρο παρέχει βοήθεια και στήριξη σε οικογένειες και ζευγάρια με δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ τους, ώστε να αποκαλύπτονται και να συνδημιουργούνται τρόποι για μια πιο αρμονική και λειτουργική συμβίωση.