Θέματα

Τα πρώτα του party!

Από την Έφη Μιχαήλ 04 Μαρτίου 2010

Διαβάστε στο άρθρο

Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Τα πρώτα του party!
Τα γενέθλιά του· γεμάτα χαρά, ενθουσιασμό, παιχνίδι, φίλους και πολλές εκπλήξεις. Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή μπορεί να είναι λίγο διαφορετική, σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού, αλλά εξίσου διασκεδαστική τόσο για εκείνο όσο και για τους καλεσμένους σας.

Εκείνα που δεν πρέπει να ξεχάσετε σε καμία περίπτωση, γιατί χωρίς αυτά πάρτι δε γίνεται, είναι: χάρτινα καπελάκια πάρτι για τους καλεσμένους, φωτογραφική μηχανή για να μείνουν αξέχαστες οι στιγμές και κάμερα για να αποτυπώνονται “ζωντανά” οι πιο σημαντικές στιγμές και οι ευχές των καλεσμένων σας.

Και φυσικά ένας μικρός μπουφές με σνακ, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και χυμούς είναι πάντα “παρών” σε παιδικά πάρτι. Εκτός από τα πατατάκια ή τα ποπ κορν, μπορείτε να έχετε πιτσάκια, σαντουιτσάκια, πιτάκια, σαλάτες, σπιτικά κέικ και muffins, κ.λπ.

Τα πρώτα του γενέθλια

Το 1ο κεράκι στην τούρτα θα κάνει την εμφάνισή του και φυσικά θέλετε να το γιορτάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το party του δε χρειάζεται να είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το φαντάζεστε! Το πιο πιθανό είναι, οι αντοχές, αλλά και οι ανάγκες του παιδιού, να μην μπορούν να ακολουθήσουν ένα event, που θα διαρκέσει αρκετή ώρα. Το παιδί θα εστιάσει στα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ είναι πολύ πιθανό να κουραστεί νωρίς και να γκρινιάζει.

 • Προτιμήστε τον οικείο χώρο του σπιτιού σας, για να μπορέσετε να ελέγξετε τη διακόσμηση, να βρίσκετε άμεσα ό,τι χρειάζεστε και να βάλετε αμέσως το παιδί για ύπνο σε περίπτωση που κουραστεί και νυστάξει.
 • Προτού οργανώσετε το πάρτι, θα προτείναμε να αποφασίσετε μια λογική ώρα για την έναρξη, που θα ακολουθεί το καθημερινότητα του παιδιού. Επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα, που το παιδί δε θα έχει ανάγκη ύπνου και θα έχει φάει, ώστε να είναι ήρεμο και να συμμετέχει σε όσα αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνουν γύρω του.
 • Περιορίστε όσο μπορείτε τον αριθμό των καλεσμένων σας και εστιάστε στα πιο κοντινά και οικεία πρόσωπα. Το παιδάκι νιώθει ασφάλεια και ηρεμία, όταν βρίσκεται μεταξύ γνωστών προσώπων.
 • Ο αριθμός των παιδιών που θα έρθουν με τους γονείς τους στο πάρτι, ας μην είναι μεγάλος, γιατί η φασαρία και τα πολλά πρόσωπα ίσως προκαλέσουν εκνευρισμό στο παιδί.
 • Βάλτε να παίξουν cd με παιδικά τραγούδια και παροτρύνετε τους γονείς να χορέψουν με τα μωρά τους ή τα μεγαλύτερα παιδάκια μεταξύ τους.
 • Ενημερώστε τους καλεσμένους, που θα έχουν μαζί το μωρό τους, για το χώρο που μπορούν να αποσυρθούν προσωρινά, για να τα ταΐσουν, να τα αλλάξουν ή να τα κοιμίσουν.
 • Επιλέξτε μια τούρτα που θα έχει ένα συγκεκριμένο σχήμα, αλλά δε θα είναι ιδιαίτερα διακοσμημένη, όπως π.χ. μια πεταλούδα, ένα αρκουδάκι, μια καρδούλα, κ.λπ. Κάτι τέτοιο θα κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον του μωρού σας, παρά μια τούτα με “φορτωμένη” διακόσμηση. Εξάλλου, το μωράκι δεν είναι σε θέση ακόμα να αντιλαμβάνεται λεπτομέρειες.
 • Φροντίστε να υπάρχουν κάποια ασφαλή παιχνίδια για τα πολύ μικρά παιδιά, ώστε να απασχολούνται ευχάριστα, όπως λούτρινα κουκλάκια, μαλακά παιχνίδια, αντικείμενα που βγάζουν ήχους, κ.λπ.
 • Προτείνετε κάποιες δημιουργικές δραστηριότητες στα μεγαλύτερα παιδάκια, όπως ζωγραφική, πλαστελίνη, παζλ, κ.λπ.

Τα δεύτερα γενέθλια

Το μωράκι σας έχει μεγαλώσει αρκετά, ώστε να μπορεί να κατανοεί ότι θα του κάνετε το δεύτερο πάρτι γενεθλίων του και κάτι χαρούμενο θα συμβεί. Βέβαια, δεν είναι ακόμα σε θέση να αντιληφθεί τις λεπτομέρειες και τις ετοιμασίες, μπορείτε όμως να το προετοιμάζετε για το χαρούμενο event.

 • Επιλέξτε ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου ή νωρίς το απόγευμα τις καθημερινές, για να κάνετε το πάρτι. Το παιδί σας, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που θα καλέσετε, σίγουρα θα έχουν την κατάλληλη διάθεση για να συμμετέχουν στο γεγονός.
 • Το παιδί σας θα χαρεί να έχει γύρω του τα αγαπημένα του πρόσωπα (παππού, γιαγιά, νονούς, ξαδερφάκια), όμως και πάλι δεν είναι έτοιμο να ανοιχτεί σε όλους τους καλεσμένους σας. Γι’ αυτό περιορίστε τον αριθμό τους και καλέστε τα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα και παιδάκια, που γνωρίζει το παιδί.
 • Υπολογίστε, πόσο περίπου θέλετε να διαρκέσει το πάρτι και ενημερώστε τους καλεσμένους. Μπορεί το παιδάκι σας να έχει μεγαλώσει λίγο, το πιο πιθανό όμως είναι να κουραστεί, αν η διάρκειά του ξεπεράσει τις 2 ώρες.
 • Το παιχνίδι αποτελεί προσωπική υπόθεση για τα παιδάκια αυτής της ηλικίας, γι’ αυτό μην τα πιέζετε να παίξουν συνεργατικά κατά τη διάρκεια του πάρτι και φυσικά μην τα μαλώνετε, αν δεν ακολουθούν τους κανόνες της ομάδας, γιατί απλώς δεν μπορούν να τους κατανοήσουν.
 • Προσθέστε έντονα, χορευτικά παιδικά τραγούδια στο πρόγραμμα του πάρτι και παροτρύνετε τα μικρά να χορέψουν με τη δική σας συμμετοχή.
 • Η τούρτα μπορεί να είναι με γλάσο στα αγαπημένα του χρώματα και με αγαπημένες φιγούρες.
 • Στο τέλος του πάρτι, χαρίστε τους καλεσμένους σας μια τυπωμένη, αναμνηστική φωτογραφία του παιδιού σας με αφιέρωση… απευθυνόμενη από το ίδιο το παιδί.